2011. november 22., kedd

Karfiolleves sajtos galuskával

A leves nem is újdonság, bár a jelek szerint anno nem számolgattam pontosan. Most nem csipetke került bele, hanem galuska és hozzá milyen finom fajta:) Nagyon feldobta.


Magyaros karfiolleves
1 kis fej karfiol (kb. 30 dkg - CH 11,7g)
2 közepes szál sárgarépa (10 dkg - CH 8,1g)
1 kisebb fej vöröshagyma (4dkg - CH 3,3g)
1 csokor petrezselyemzöld, 2 lestyánlevél (CH 0,0g)
1 tk piros arany (CH 0,0g)
só, pirospaprika, őrölt bors (CH 0,0g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
2 ek tejföl (8 dkg - CH 3,0g)
A hagymát apróra vágjuk, a karfiol rózsáira szedjük, a sárgarépát negyed karikára. A hagymát olajon megdinszteljük, rászórjuk pirospaprikát, a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt és felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a karfiolt és a sárgarépát, fűszerezzük, teatojásban hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a lestyánt, majd addig főzzük, amíg fél puha nem lesz, akkor hozzáadjuk a csipetkét és készre főzzük.

CH összegző:
4 adag összesen: 33,7 gramm
1 adag: 8,4 gramm

Sajtos galuska
Hozzávalók:
1 tojás (CH 0,6g)
5 dkg liszt (CH 38,2g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
2 kocka sajt (CH 2,8g)
só (CH 0,0g)
A tojást villával összedolgozzuk a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, végül simára keverjük a sajttal. Nokedliszaggatóval a forró levesbe szaggatjuk.

CH összegző - bár jelen esetben önmagában kevéssé van értelme:
Az egész adag: 43,9 gramm (4 tányérnyi leveshez fogyott el)
Egy adag: 11,0 gramm
1 adag leves galuskával kiegészítve: 19,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly