2011. november 27., vasárnap

Fehérboros hagymás csirkemell

A receptet a Nosalty-n találtam. Sokszor találok ott ihletet, bár többnyire nem szoktam konkrétan adott receptet elkészíteni. Nagyon finom lett, s az ajánlott köret még pluszban feldobta. Máskor is elő fog kerülni.



Fehérboros hagymás csirkemell
Hozzávalók: 
25 dkg csirkemell (CH 1,0g)
10 dkg póréhagyma (CH 6,3g)
10 dkg füstölt sajt (CH 1,6g)
0,5 dl fehér bor (CH 1,5g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
só, bors (CH 0,0g)
kevés olívaolaj (CH 0,0g)
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és enyhén megkloffoljuk. A pórét szeletekre vágjuk, a sajtot durvára reszeljük. A tejszínt összekeverjük a borral. Egy tűzálló edényt kikenünk olívaolajjal, majd belesorakoztatjuk a szeleteket, ráhalmozzuk a hagymát, meglocsoljuk a tejszínes borral, végül megkoronázzuk a sajttal. 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


CH összegző:
3 adag összesen: 16,4 gramm
1 adag: 5,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly