A töltött zsömle volt a biztos pont, amihez mindenképpen szükségét éreztem valami levesnek. Aztán a kezembe akadt egy lejárat közeli konzerv kukorica (inkább mirelit rajongó vagyok). Nagyon finom leves kerekedett belőle.
Kukoricakrémleves
Hozzávalók:
1 doboz csemege kukorica (285 gramm - CH 65,8g)
1 gerezd fokhagyma (5 gramm - CH 1,3g)
2 dkg vaj (CH 0,1g)
5 dkg bacon (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
1 marék petrezselyemzöld (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
A vajon ropogósra pirítjuk a bacont. Majd a visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a lecsöpögtetett kukoricát is. A tejszínt hozzáadva botmixerrel pürésítjük, fűszerezzük és összeforraljuk. Végül szűrőn átpasszírozzuk. A pirított baconnel és pirítós kenyérrel tálaljuk.
CH összegző:
2 adag összesen: 73,2 gramm (Mondjuk ez erősen tájékoztató jellegű, hiszen a passzírozásnál meglehetősen sok kukorica maradt hátra)
1 adag: 36,6 gramm (kenyér nélkül!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.