2011. november 8., kedd

Krumplitorta

Tócsi néven főztek hasonlót a Tv Paprika Receptdaráló című műsorában (igen, újra van tvadásunk...még nem kapcsoltam egyszer sem másik csatornára:P), onnan tehát az ihlet, persze kicsit változtattam rajta, na tényleg nem sokat;) Finom lett, kicsit lehetett volna fűszeresebb.


Krumplitorta
50 dkg krumpli (CH 100,0g)
5 dkg füstölt száraz kolbász (CH 0,2g)
8 dkg hagyma (CH 6,6g)
1,5 dl víz (CH 0,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
2 dl tej (CH 9,2g)
10 dkg liszt (CH 76,3g)
7 dkg füstölt sajt (CH 1,1g)
kevés vaj (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikára vágva egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, közben sózzuk. A tojásból, tejből, vízből és a lisztből fűszeres palacsintatésztát keverünk. A hagyma és kolbászkarikákat a krumpli tetejére tesszük, majd leöntjük a palacsinta tésztával, a tetejére szórjuk a sajtot. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt sült készre nálunk.


CH összegző:
4 adag összesen: 194,6 gramm
1 adag: 48,7 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly