2011. november 10., csütörtök

Pudingos kalács

Kata szomszédasszonyom szerezte a receptet Csornán. Nosza neki is ugrottunk egy közös sütögetésnek, míg Zazi a macskát kergette, s Zsebi édesen szunyókált a babaúszásban megfáradva:) A kalács egyébként zseniálisan finom, örök hálám a receptért. Katáé jelentősen szebb lett, mint az enyém, de az íze így is tökéletes volt. Az alábbi adag durva mennyiség, két családnak is bőségesen elég volt.

Lapos és kicsit sem szép, de annál finomabb
Pudingos kalács
Hozzávalók:
Tészta:
90 dkg liszt (CH 686,7g)
9 dkg élesztő (CH 0,0g)
4,5 dl tej (CH 20,7g)
10 dkg porcukor (CH 99,9g)
3 ek olaj (CH 0,0g)
1 tojás + 2 fehérje (CH 1,8g)

Krém:
0,5 l tej (CH 23,0g)
2 csomag pudingpor (nálam egy csoki, egy vanília - CH 72,8g)
25 dkg porcukor (CH 24,8g)
4 dkg kakaópor (CH 4,2g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval alaposan összedagasztjuk. Hagyjuk duplájára kelni.
A krémhez a pudingot felfőzzük a porcukorral, a kakaóval és a tejjel. Majd még langyosan belekeverjük a margarint.
A tésztából 8 cipót formázunk, egyenként kisodorjuk és megkenjük a krémmel. Felcsavarjuk, majd kettőt-kettőt összetekerünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A megmaradt 2 tojássárgájával lekenjük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

A szomszédasszony profi verziója (szerinte inkább a kezdők szerencséje;))
CH összegző:
4 rúd összesen: 934,9 gramm
1 rúd: 233,7 gramm
Mi 8 szeletre vágtunk egy rudat, így 1 szelet: 29,2 gramm

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szerényen nem írtad le, hogy az ízéhez nekem az égvilágon semmi közöm nem volt, csakis a te érdemed, mindössze a dizájnhoz tettem hozzá. És csak azért sikerült ilyen szépre, mert szöszmötöltem vele, kiélvezve, hogy valaki más pásztorkodja a 9 hónaposomat;-)

    VálaszTörlés
  2. @ZebranyulHát a receptet kapásból te szerezted, szóval az a te érdemed:) Én meg bármikor szívesen pesztrálom Zazit:)

    VálaszTörlés

Printfriendly