2011. november 15., kedd

Vajas-sajtos pogácsa

Unokahúgomat vártam vendégségbe, gondoltam meleg pogácsa tökéletes lesz ebben a szürke időben. Sikere volt. A receptet a TV paprikáról lestem el…nagyjából;)


Vajas-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 228,9g)
15 dkg vaj (CH 0,6g)
15 dkg reszelt sajt (nálam fele füstölt - CH 2,4g)
1 tojás (CH 0,6g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
Tetejére: kevés felvert tojás + 2 dkg reszelt füstölt sajt (CH 0,3g)
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. Finoman lisztezett felületen kisodorjuk és meghajtogatjuk, majd hagyjuk kelni. Háromszor ismételjük a hajtogatást, végül kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokos sütőben légkeveréssel pirulásig sütjük.

CH összegző:
32 db összesen: 237,4 gramm
1 db: 7,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly