2011. november 6., vasárnap

Ebatta Kultúr Kocsma


Van egy gyenge egyházügyi vonzalmunk Százhalombatta irányába. Egyrészt mind a kettőnknek nagyon tetszik a Makovecz által tervezett Szent István templom, de még annál is jobban a templomban tevékenykedő Matyi atya hozzáállása. Így kicsit több, mint három évvel a templomi esküvőnk után, a kölök keresztelőjét is ott tartottuk. Az akkori étterembe viszont eszünk ágában nem volt visszatérni, na nem kaja minősége miatt, mert az nagyon finom volt. 

Tárkonyos borjúraguleves csészében
Szóval megkértem Matyi atyát, és egy másik százhalombattai kapcsolatot, hogy ugyan már ajánljanak valami éttermet közel a templomhoz. Egybehangzóan az Ebattát ajánlották (lényegében szemben a templommal), s anno az esküvő szervezés idejében magunk is kipróbáltuk, így hát nem is volt kérdés, hogy tőlük kérek ajánlatot. Gyorsan kaptam, s azon kívül, hogy nagyon tetszett az ajánlat, még a rugalmasságuk is kiemelkedő volt.

Erdély fatányéros (roston csirkemell,flekken,sült csülök szeletek, Sült kolbász ,vegyes köret )
Előre az érkezésünk időpontját és az ételeket egyeztettük. Aztán az előbbi borult, mert Matyi atya tegnap előrébb hozta a szertartást. Én meg mindenkinek telefonáltam, az éttermet kivéve. Ma reggel már tudtam, hogy ez baromi nagy hiba volt, mert értelmes étterem nem igen nyit ki 10kor. Természetesen az Ebatta sem. De gyorsan felhívtam az üzletvezetőt, aki vendéglátásból csillagos ötösre vizsgázva kinyitotta nekünk az éttermet. Az asztalunk már elő volt készítve a megbeszélt különteremben, s mivel más nem volt ott az üzletvezető és a főszakács szolgált ki minket. Odáig voltam ettől a gesztustól, ahogy attól is, hogy szinte azonnal kaptunk isteni welcome falatokat (pizzatészta mindenféle magokkal megszórva).

Az általunk vitték süteményeket azonnal hűtőbe tették és természetesen az ebéd után minden tálaláshoz szükséges eszközt is megkaptunk. 

Grill tál (joghurtos csirke,chevap,baconos szűz,cikkburgonyával, görög salátával, Háromféle mártogatóval)    
A kiszolgálás a korai érkezésünk ellenére nagyon flott volt és tökéletes. Az ebédre sem kellett sokat várni. Minden vendég egybehangzó véleménye az volt, hogy nagyon finomat és bőségeset kaptunk. A maradékot…mert volt bőven, egy ételkiszállító cég profizmusával vákuumos dobozokba csomagolva kaptuk meg. A hely egyébként nagyon hangulatos, mi bent most jártunk első ízben, annak idején a kertben fogyasztottunk. Nagyon tetszett, hogy teljesen szeparálva voltunk és így nem zavartuk a többi vendéget:) (Azért sok volt a pici gyerek velünk, akik természetesen nem mindig viselkednek protokoll szerint:P)

Az étkezés végén a fizetéssel egyszerre megleptük őket a süteményekből egy-egy tányérral, amit nagyon hálásan fogadtak:) Ahogy mi is a számlát;) 20-an voltunk összesen, ebből egy a frissen keresztelt, illetve további 4 fő 10 év alatt, de kaját bőségesen rendeltem, s italok terén sem szomjazott senki. Ennek ellenére a számla végösszege borravalóval együtt nem érte el a 65 ezer forintot. 

Tökéletesen elégedetten, az étteremre csak szuperlatívuszokban gondolva távoztunk, azzal a tudattal, hogy biztosan vissza fogunk még térni máskor is.

Külön köszönjük Paulnak a hozzáállást;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly