2011. november 9., szerda

Magos pizza Ebatta módra

Kértem és kaptam receptet a keresztelős welcome falatokhoz. Az alábbit küldte Paul az üzletvezető:


"Hozzávalók:
Pizza tészta (olaj, liszt, só, cukor, sör, élesztő). Mi egy házi bulin próbáltuk fagyasztott pizza tésztával, és nem is lett olyan rossz:)
Fokhagymás olaj
Vegyes Magvak
Sajt
A Pizza tésztát megkenjük fokhagymás olajjal rá szórunk egy kis vegetát aztán a vegyes magvakat, egy kis sajtot a tetejére és mehet be a sütőbe."

Hát ebből az alábbi kerekítettem ki. Ízre nagyon hasonló, állagra nem lett tökéletes, mert hát kicsit túl vékonyra sikerült nyújtani. A jövőben egyben hagyom az alábbi mennyiségű tésztát, nem szedem ketté.


Magos pizza Ebatta módra
25 dkg kenyérliszt (CH 190,1g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
1,5 dl sör (CH 6,9g)
2 evőkanál olívaolaj (CH 0,0g)
3 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
0,5 dl olaj (CH 0,0g)
5 g lenmag (CH 0,0g)
5 g szezámmag (CH 0,5g)
5 g fekete szezámmag (CH 0,5g)
2 dkg reszelt sajt (CH 0,3g)
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt és a többi hozzávalót hozzáadva alaposan összegyúrjuk. Letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ezután átgyúrjuk (jól kinyomjuk belőle a levegőt), majd kisodorjuk...a sütőhöz való tepsire pont passzolnia kell a körnek. Megkenjünk kevés olívaolajban elkevert zúzott fokhagymával. Megszórjuk vegyes magokkal, majd kevés reszelt sajttal. 200 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
Az egész adag összesen 200,9 gramm, a továbbiak függenek attól, mekkora darabokra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly