2011. november 18., péntek

Rózsaborsos mézes mustáros mártogatós

Találtunk a csíkosban szép szelet marha fekete pecsenyét, hát kitaláltuk - főleg KáeM - hogy legyen belőle valamiféle steak. Ilyet még nem csináltam, de hát miért ne, kicsit ugyan aggódtam, mert a hús vékony szeletekre volt vágva, de hát miért ne próbálnám meg. Viszont úgy éreztem, hogy a fűszeres burgonya mellé kell még valami szósz is. Így esett a választás erre…a Leroy ihlette:) A hús mondjuk finoman szólva nem lett tökéletes, de azért elfogyott.


Rózsaborsos mézes mustáros mártogatós
1 tk méz (1 dkg - CH 8,1g)
1 tk dijoni mustár (1 dkg - CH 2,2g)
15 dkg tejföl (CH 5,7g)
durvára tört rózsabors (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összekeverjük és natúr jellegű húsok mellé tálaljuk.

CH összegző:
A teljes adag összesen: 16 gramm
Nekünk ez kétszeri evésre tűnik elégnek, így 4 adagnak számolom: 4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly