2011. augusztus 29., hétfő

Tejfölös mézes krémes

Még a Kőteleki Kaptár receptversenyére készült, amúgy a családi - Anyukám féle - karácsony elmaradhatatlan eleme egy jó ideje. Igazán megérdemelte már, hogy ide is felkerüljön. 


Tejfölös mézes krémes
Hozzávalók - mézes lapok:
70 dkg finomliszt (CH 534,1g)
2 kávéskanál szódabikarbóna (CH 0,0g)
25 dkg porcukor (CH 249,8g)
25 dkg méz (CH 202,5g)
3 egész tojás (CH 1,8g)
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva két napig állni hagyjuk, naponta legalább kétszer átgyúrjuk. Ezután öt felé szedjük a tésztát és egy tepsi hátoldalán készre sütjük. Vigyázni kell vele, mert könnyen megég. Ezután a kész lapokat további két napig pihenni hagyjuk.

Hozzávalók-krém:
5 dl 20% - os tejföl (CH 19,0g)
2 evőkanál méz (5 dkg - CH 40,5g)
1 teáskanál vanília kivonat (CH 0,0g)
1 csomag zselatin fix (CH 0,0g)
15 dkg darált dió (CH 17,6g)
A tejfölt a mézzel és a vaníliakivonattal kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a zselatin fixet. Ezután megtöltjük vele a lapokat, lesúlyozzuk és a lapok puhulásáig állni hagyjuk.

CH összegző:
A teljes adag: 1065,3 gramm
1 szelet: 23,7 gramm (Ez erősen függ attól, hogy mekkora szeleteket vágunk. Én a 28x28 cm méretű tepsin sütöttem a lapokat és minimális szélet vágtam le róla, így lett 45 szelet összesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly