2011. augusztus 19., péntek

Tonhalas tészta

Külön érdekesség nálunk, mert hogy én nem szeretem a halat, vagy ha durvábban fogalmazunk allergiás vagyok rá. Bizonyosaknál tényleges testi tünetet tudok produkálni és ez nem merül ki az öklendezésben, vagy annak folytatásában:P De mikor KáeM tonhal konzervet evett párszor megkóstoltam és egészen ehetőnek minősítettem. Így hát úgy gondoltam simán megpróbálkozhatok egy ilyen tésztával, mert a tésztát meg nagyon szeretem:) Nem lett rossz, nem mondom, hogy olyan gyakran fog előkerülni, mint a csípős spagetti, vagy a hortobágyi palacsinta, de azért előfordulhat még az asztalunkon.


Tonhalas tészta
Hozzávalók:
12,5 dkg spagetti tészta (CH 90,0g)
1 tonhalkonzerv (RioMare 160g - CH 0,0g)
1 kis fej vöröshagyma (5 dkg - CH 4,2g)
2 gerezd fokhagyma (5 g - CH 1,3g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
1 citrom reszelt héja (CH 0,0g)
só, fehér bors, petrezselyem zöld (CH 0,0g)
kevés víz
1. A tésztát forró sós vízben ízlésünk szerint megfőzzük.
2. A hagymákat apróra vágjuk, majd a tonhal olaján megpároljuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket, kicsit összeforraljuk, majd beletesszük a villával összetört halat is. Forralunk rajta egyet, végül a leszűrt tésztával összeforgatva tálaljuk.

CH összegző:
2 adag összesen: 99,3 gramm
1 adag: 49,7 gramm (Bár a magam részéről nem tudtam megenni az egész adagot.)

2 megjegyzés:

  1. Halas recepteket mééég! :)
    Ez istenijó lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök:) De ígérni nem tudok...allergiás vagyok a halra:(

      Törlés

Printfriendly