2011. augusztus 15., hétfő

Lilahagyma saláta

Nem is recept ez, csak hát úgy éreztem, hogy itt a helye, mert elég sokszor előkerül...főleg nekem. KáeM ugyanis nyersen eszi simán a lilahagymát, én viszont ezt a salátás verziót jobban kedvelem.


Lilahagyma saláta
Hozzávalók - 1 személyre:
5 dkg lilahagyma (1 közepes fej - CH 4,2g)
só (CH 0,0g)
kevés olívaolaj (CH 0,0g)
ízlés szerint ecet (CH 0,0g)
A hagymát megtisztítjuk, majd félkarikára vágjuk. A karikákat kézzel szálakra szedjük, alaposan lesózzuk, kevés olívaolajjal és ízlés szerinti mennyiségű ecettel elkeverjük. Azonnal fogyasztható, de én jobban kedvelem, ha van pár órája összeérni az ízeknek...ekkor ugyan kicsit szottyosabb lesz...lásd az alábbi képen, konkrétan egy fokhagymás libamáj és némi graham naan kisérőjeként.



CH összegző:
1 adag saláta: 4,2 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly