2011. augusztus 13., szombat

Tepsis krumpli

Apukám egyik klasszikusa, kicsit átdolgozva, némi sajttal turbózva. Nála az olvasztott sajt szóba sem jöhet...lényegében még azt is utálja, ha más eszi, nemhogy ő maga is fogyassza. Pedig alapból szereti a sajtot, na mindegy ízlések és pofonok, nekünk tetszett így.


Tepsis krumpli
30 dkg krumpli (CH 60,0g)
5 dkg füstölt szalonna (CH 0,0g)
10 dkg reszelt sajt (CH 1,6g)
só, bors, pirospaprika (CH 0,0g)
kevés sertés zsír (CH 0,0g)
A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk és megmossuk. Ezután összeforgatjuk sóval, frissen őrölt borssal és némi fűszerpaprikával. Egy hőálló tálat kikenünk kevés zsírral, majd rétegezzük benne a krumplit és a kockára vágott szalonnát (a tetején mindenképpen legyenek szalonnakockák). Alufóliával lefedve 200 fokon 25 percet sütjük. Ekkor levesszük a fóliát elterítjük a krumpli tetején a sajtot és a sajt pirulásáig visszatoljuk a sütőbe. Savanyúsággal - nyáron főleg kovászos uborkával - nagyon finom és laktató vacsora, persze elvetemültek köretnek is tekinthetik.


CH összegző:
2 adag összesen: 61,6 gramm
1 adag: 30,8 gramm


KáeMnek még csúszott volna belőle, nekem tökéletesen elég volt egy vacsorára...persze én ettem hozzá kovászos uborkát, míg ő nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly