2011. augusztus 24., szerda

Zöldborsós paradicsomos csirke

Tejtermékmentes vacsora volt a kívánság, hát ez lett belőle és milyen finom lett. Biztosan máskor is terítékre kerül még.


Zöldborsós paradicsomos csirke
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma (3,5 dkg - CH 2,9g)
20 dkg csirkemell (CH 0,8g)
10 dkg zsenge zöldborsó (CH 14,0g)
2 ek sűrített paradicsom (4 dkg - CH 8,0g)
1 db pörköltszaft kocka (CH 3,2g)
1-1 tk csípős és csemege Piros Arany (CH 0,0g)
1 ek olíva olaj (CH 0,0g)
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd az olíva olajon megfuttatjuk. A csirkemellet felkockázzuk és a hagymára dobjuk. Hozzáadjuk zöldborsót is és a hús fehéredéséig pirongatjuk. Ekkor jön a Piros Arany és a pörköltszaft kocka, majd a paradicsompüré és kevés víz is. A hús és a borsó puhulásáig főzzük, ha szükséges pótoljuk a vizet. Párolt rizzsel tálaljuk.

CH összegző:
2 adag összesen: 28,9 gramm
1 adag: Köret nélkül: 14,5 gramm Rizskörettel: 43,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly