2011. augusztus 12., péntek

Sajtos rúd...sokadik verzió

Mikor megláttam Latsiánál már tudtam, hogy elvesztem....sós rágcsálnivaló nélkül nem élet az élet. Hát enélkül különösen nem lenne az. Nagyon finom és nagyon jól bírja a tárolást is...bár azért erőt kellett vennem magamon, hogy ne fogyjon el túl gyorsan;) Biztos, hogy gyakran fog készülni mostanában a babalátogatóknak is;)


Sajtos rúd
Hozzávalók:
40 dkg liszt (CH 305,2g)
6 ek tejföl (30 dkg - CH 11,4g)
20 dkg sajt reszelve (CH 3,2g)
30 dkg margarin vagy vaj (CH 1,2g)
1 ek só (CH 0,0g)
A kenéshez: 1 tojás (CH 0,6g)
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük felvert tojással és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk. Derelyevágóval kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük kb.15-20 percig.

CH összegző:
A teljes adag nekem 100 rudat adott ki: 321,6 gramm
1 rúd kb 3,2 gramm mert ugye nem vonalzóval mértem őket:P

2 megjegyzés:

Printfriendly