2011. augusztus 28., vasárnap

Tejfölös marhaszelet

Mirelle-nél láttam meg több héttel (hónappal?) ezelőtt. Aztán tegnap nagy erőkkel keresgéltem valami ebédötletet mára. És ezen akadt meg a szemem, annak fényében, hogy emlékeztem, hogy nem is olyan régen vettünk egy szép darab fehér pecsenyét. Nem tudtuk mi lesz belőle, csak nagyon megtetszett mind a kettőnknek. Hát méltóbb véget nem is érhetett volna a nemes hús fajta. Az eredeti recept Before-t dícséri, de nálam kicsit alakult, az itthon lévő hozzávalók fényében.


Tejfölös marhaszelet
Hozzávalók:
8 szelet marha fehér pecsenye (0,5 kg - CH 3,0g)
25 dkg tejföl (CH 9,5 g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
víz (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
1. A hússzeleteket enyhén megkloffoljuk. Majd kevés zsiradékon mindkét oldalát megpirítjuk. Vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. (Ez a marha korától függően elég hosszú idő is lehet, a vizet pedig időnként pótolni kell!)
2. A puha hússzeleteket egy tányérra kiszedjük. A visszamaradt szaftba belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt és összeforraljuk. Visszatesszük a hússzeleteket, összefőzzük, végül sós vízben főtt krumplival tálaljuk.

CH összegző:
4 adag összesen: 20,1 gramm
1 adag: 5,0 gramm
A fenti értékek köret nélkül értendőek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly