2011. augusztus 26., péntek

Majonézes sült krumpli saláta

Egy ismerős emlegette - mindenképpen a nem fotogén kategóriát erősíti és akkor finoman fogalmaztam -, hogy ő ezzel szokta enni a rántott sajtot. Hát most én is elkészítettem hozzá. Pontos arányokat nem mondott, csak a hozzávalókat adta meg. Nos nem volt rossz, de én részemről a majonézes zöldségeket inkább megeszem külön, a sült krumpli és a rántott sajt kísérőjeként.


Majonézes sült krumpli saláta
20 dkg hasábburgonya (2 közepes szem - CH 40,0g)
1 kisebb petrezselyemgyökér (1 dkg - CH 0,6g)
1 kisebb sárgarépa (3 dkg - CH 2,4g)
1 darabka zeller (3 dkg - CH 1,5g)
só, bors (CH 0,0g)
3 dkg majonéz (CH 2,7g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
A hasábburgonyát forró olajban kisütjük. Közben a többi zöldséget apró lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Végül a sült krumplit is beleforgatjuk

CH összegző:
2 kis adag összesen: 49,1 gramm
1 adag: 24,6 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly