2011. augusztus 10., szerda

Feta sajttal töltött sertéskaraj

Annyira tetszett a Görög étteremben, hogy mindenképpen el akartam készíteni itthon is. Viszont a fagyasztóban nem találtam szűzérmét, de úgy gondoltam, hogy karajjal is tökéletes lesz és nem is tévedtem, nagyon jól sikerült, persze grillen bizonyára még jobb lett volna, de arra még kicsit várni kell....mármint nem a szezonra, hanem az álomgrillre;)


Feta sajttal töltött sertéskaraj
Hozzávalók:
4 nagy szelet sertés karaj (45 dkg - CH 1,8g)
20 dkg feta sajt (Apetina - CH 5,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
só, bors (CH 0,0g)
1. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kiklopfoljuk.
2. A sajtot 4 felé vágjuk és minden szelet karajjal betekerünk egyet. Tetejét hústűvel rögzítjük.
3. Egy tűzálló tálat kikenünk kevés olívaolajjal, majd belesorakoztatjuk a hústekercseket. Alufóliával letakarjuk.
4. Légkeveréssel tuningolt 200 fokos sütőben 20 percet sütjük, majd a fóliát levéve 10 perc alatt kicsit meggrillezzük.
Én lila hagymás majonézes krumplisalátával tálaltam, de más köret is remekül passzol hozzá.

CH összegző:
4 szelet összesen: 6,8 gramm
1 szelet: 1,7 gramm
1 szelet egy adag körettel: 32,9 gramm

3 megjegyzés:

  1. a sajt nem folyik ki belőle??

    VálaszTörlés
  2. Szia! Bocsánat, hogy csak most válaszolok, kicsit rendetlenkedik a blogger. Szóval a feta nem egy folyós sajt, nekem még sosem folyt ki. Apetina fajtát használok legszívesebben.

    VálaszTörlés

Printfriendly