2011. augusztus 16., kedd

Graham kakaós csiga

Néha jól csúszik egy kis édesség reggelire, bár én alapvetően reggel is sós párti vagyok. Bár azért a terhesség alatt annyi nutellát ettem meg, mint előtte életemben összesen sem. S hát a nutellás palacsinta továbbra is maradt kedves a szívemnek. Na de most nem nutellás, hanem kakaós csiga készült, méghozzá kicsit egészségesített változatban.


Graham kakaós csiga
Hozzávalók:
15 dkg kenyérliszt (CH 114,5g)
10 dkg graham liszt (CH 64,4g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1,5 dl langyos víz (CH 0,0g)

A töltelékhez:
5 dkg vaj (CH 0,2g)
2 dkg kakaópor (CH 2,1g)
2 dkg porcukor (CH 20,0g)

A tetejére:
1 dl tej (CH 4,6g)
1 csomag vaníliás cukor (CH 10,0g)

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és hagyjuk duplájára kelni. Ekkor két felé vesszük és egy-egy téglalapot sodrunk belőle. A téglalapot megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk kakaóporral, majd porcukorral. Szorosan feltekerjük, aztán felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük őket, ezután még forrón megkenjük vaníliás cukorral elkevert tejjel. 

CH összegző:
A számolás olyan szempontból nem pontos, hogy messze nem fogyott el az összes vaníliás tej, de ennél kisebb mértékegységekkel bevallom nem volt kedvem számolgatni.
20 db csiga összesen: 215,8 gramm
1 db csiga: 10,8 gramm

2 megjegyzés:

  1. Jaj nagyon jól néz ki! Nem is tűnik olyan nehéznek az elkészítése, lehet hétvégén nekiállok! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly