2011. augusztus 9., kedd

Graham sörkifli

Már régóta terveztem, hogy kitesztelem az imádott sörkifli kicsit egészségesítettebb változatát. Nos most jött el a pillanat. Nagyon finom lett, bár persze azért nem annyira habosan könnyed, mint a sima fehér lisztből készült változat, de ez is szerethető:)


Graham sörkifli
Hozzávalók:
15 dkg kenyérliszt (CH 114,5g)
10 dkg graham liszt (CH 64,4g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
bő 1 dl tej (CH 4,6g)
0,5 dl olaj (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
Belsejében: 2 dkg margarin - 8 db-ba vágva (CH 0,1g)
Tetejére kevés felvert tojás - én egy féllel számoltam (CH 0,3g)
A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Ezután kisodorjuk és 8 darabra vágjuk, mindegyik darabra teszünk egy kis darab margarint, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét felvert tojással megkenjük, végül 200 fokos sütőben pirulásig sütjük (természetesen a tetejére tehetünk reszelt sajtot, vagy nagy szemű sót).

CH összegző:
8 kifli összesen: 183,9 gramm
1 kifli: 23,0 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly