2011. augusztus 25., csütörtök

Sváb kovászos uborka

Még nyár elején egy grillezős vendégségben ettünk és nagyon finom volt. Bevallom már egyszer próbálkoztam ezzel a krumplis verzióval, akkor a rádióban hallottam, de nem sikerült jól. Most kicsit kutakodtam a neten és a jelek szerint megtaláltam a pontosabb leírást, ami jót tett neki. Nem linkelek konkrét forrást, számtalan helyen fellelhető. S nem számolok szénhidrátot sem, mert nem igazán látom értelmét, lényegében csak az uborkával kell számolni, hiszen a többi hozzávalót nem fogyasztjuk el.


Sváb kovászos uborka 
Hozzávalók:
1 db 4,3 literes üveg
1 kg uborka
1 nagy csokor kapor
1 nagyobb szem krumpli
2 gerezd fokhagyma
1,2 l víz a felöntéshez (benne 1,5 evőkanál só)


Az uborkát megmossuk, majd bevágjuk. Az üveg aljába tesszük a kapor egyik felét, erre jön a fokhagyma, majd egy sor karikára vágott nyers krumpli. Belesorakoztatjuk az üvegbe az uborkákat is, majd a tetejére ismét jön egy sor karikára vágott nyers krumpli, legfelülre pedig egy adag kapor (ha vastagabb szárú, akkor éppen le is szorítja a krumplit). Ezután felöntjük a langyos sós vízzel, majd letakarva 3 napra napos helyre tesszük. Ezután már fogyasztható is a csemege:)

1 megjegyzés:

Printfriendly