2011. augusztus 16., kedd

Sajttal töltött minikifli

Nem nagy újdonság, egyszerűen maradt egy fél adag pizzatésztám és nem akartam sem pizzát, sem kenyérlángos készíteni. Remek vacsora lett belőle ebben a formában is. 


Sajjtal töltött minikifli
Hozzávalók:
15 dkg kenyérliszt (CH 114,5g)
10 dkg graham liszt (CH 64,4g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1,5 dl langyos víz (CH 0,0g)

A töltelékhez:
5 dkg margarin (CH 0,2g)
1 kk só (CH 0,0g)
fél felvert tojás (CH 0,6g)
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)

Tetejére: a másik fele a tojásnak
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg kel, addig elkészítjük a tölteléket. Ezután a tésztát kétfelé szedjük és egyenként kisodorjuk, 8 felé vágjuk, megtöltjük és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal esetleg megszórjuk, majd 200 fokon pirosra sütjük.

CH összegző:
A teljes adagból 16 kifli lesz: 180,5 gramm
1 kifli: 11,3 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly