2011. augusztus 17., szerda

Csirkehúsleves

A szoptatás előhozta levesmániás énünket. Nálam ez még nem meglepő, elvégre kell a sok folyadék, de a kispapa is szolidarít. S azt is meg kellett tudjuk, hogy ebben a formában még a főtt húst is szeretjük, pedig előtte azt hittük egyikünk sem rajongója.


Csirkehúsleves
Hozzávalók:
45 dkg csirkehús (nálam ez két comb volt - CH 2,3g)
1 darabka zeller (3 dkg -CH 1,5g)
2 szál sárgarépa (15 dkg - CH 12,2g)
1 zöldséggyökér (1 dkg - CH 0,6g)
1 marék zöldség zöldje (CH 0,0g)
néhány levél lestyán (CH 0,0g)
1 kis fej vöröshagyma (5 dkg - CH 4,2g)
1 chili paprika (CH 0,0g)
4 szem szegfűbors (CH 0,0g)
15 szem színes bors (CH 0,0g)
só, víz (CH 0,0g)
5 dkg cérnametélt (CH 35,0g)
A csontos combokat bő vízben feltesszük főni. Forrásig hevítjük, ekkor egy szűrűvel leszedjük a keletkezett habot, majd hozzáadjuk a hagymát, paprikát, fűszereket és gyöngyöző forrással alacsony fokozaton főzzük. Kb. egy fél óra elteltével hozzáadjuk a zöldségeket és a zöld fűszereket is. És puhulásig főzzük, továbbra is alacsony fokozaton. Mikor minden megpuhult, akkor leszűrjük a levest. A sárgarépát felkarikázzuk, a húst letépkedjük a csontról. A lében puhára főzzük a tésztát, majd visszatesszük bele a húst és a sárgarépát is. 

CH összegző:
Mivel a fentiek közül valójában csak a húst, a tésztát és a sárgarépát fogyasztjuk el, így ezzel számoltam csak.
A teljes adag leves összesen: 49,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly