2011. október 1., szombat

Mandulás kekszes

Ugyanaz, de mégis más. Bár nem sokban különbözik, mindössze annyiban, hogy a dió helyett mandula került bele. Nagyon finom ebben a formában is. A vendégségre készítettem, hogy legyen édes lezárása a csípős felütésnek;)


Mandulás kekszes
25 dkg darált háztartási keksz (CH 183,0g)
20 dkg darabokra tördelt háztartási keksz (CH 153,4g)
1 ráma kocka (25 dkg - CH 1,0g)
2 dl víz (CH 0,0g)
25 dkg porcukor (CH 249,8g)/10 dkg fruktóz+20g vaníliás cukor (CH 99,5g+20g)
fél dl rum (lehet aroma is - CH 0,0g)
2 dkg kakaópor (CH 2,1g)
10 dkg mandula durvára aprítva (CH 6,8g)
Elkészítés: A vizet a porcukorral (fruktózzal és vaníliás cukorral), rámával, kakaóporral feltesszük melegedni, hagyjuk addig a tüzön, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kekszeket, rumot ( vagy aromát), diót. Egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába simítjuk és hűtőben hagyjuk megdermedni.

CH összegző (19 szeletre):
Porcukorral a teljes adag: 596,1 gramm - Egy szelet 31,4 gramm
Fruktózos teljes adag: 465,8 gramm - Egy szelet 24,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly