2011. október 11., kedd

Bagett 1.0

Múlt pénteken tettem szert a bagett sütőre. Elsőre a dobozon olvasható receptet sütöttem meg...nagyjából, mert kicsit azért alakítottam rajta. Nem lett rossz, de kicsit sem hasonlít az igazi francia bagettre, szóval még kísérletezek tovább. A sütő viszont zseniális:) 


Bagett 1.0
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt (CH 381,5g)
1 tk só (CH 0,0g)
10 dkg vaj (CH 0,4g)
2,5 dl tej (CH 11,5g)
fél kocka friss élesztő (CH 0,0g)
Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk (a vaj puha legyen), majd letakarva hagyjuk megkelni. Ezután megformázzuk a bagetteket és az enyhén meglisztezett sütőformába tesszük. Ismét hagyjuk megkelni, majd tetejét bevágjuk és vízzel alaposan bespricceljük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Majd megpróbáljuk kivárni amíg kihűl.

A formázáshoz az alábbi videó nyújtotta a segítséget.

CH összegző:
3 bagett összesen: 393,4 gramm
1 bagett: 131,1 gramm (Egy étkezésre egy fél bagett bőven elég, vagyis inkább sok, de ezzel még könnyű számolni: 65,6 gramm)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly