2011. október 23., vasárnap

Narancsos tiramisu

Ígértem egy habos-krémes desszertet is a csajos (ZsebiGergő felügyelettel kiegészített;)) estére. Várandós Sógornőm miatt szóba sem jöhetett a nyers tojásos verzió, de én sem szeretem azt. Az alábbi remekül sikerült. Tökéletesen el tudom képzelni a karácsonyi asztalon is, esetleg némi alkohollal megbolondítva;)


Narancsos tiramisu
2 narancs (bő 1 dl lé lett belőle - CH 10,9g)
25 dkg mascarpone (CH 7,8g)
12 db babapiskóta (10 dkg - CH 79,3g)
2 dkg vaníliás pudingpor (CH 18,2g)
2 dl tej (CH 9,2g)
2 tasak vaníliás cukor (2 dkg - CH 20,0g)
reszelt étcsoki (5g - CH 2,6g)
A pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral és a tejjel, majd készre főzzük.
Amíg hűl lereszeljük a narancsok héját és kifacsarjuk a levüket.
A mascarponet elkeverjük a narancshéjjal, majd a kihűlt pudinggal.
A babapiskótákat megmártjuk a narancslében és egy tál aljára sorakoztatjuk. Rákenjük a fele krémet, majd jön egy újabb sor babapiskóta, a maradék krém, végül a reszelt csokoládé és dekorációnak néhány szelet narancs.
Nekem fontos volt, hogy zárható tálban készüljön, egy 14x19cm-es tálat tökéletesen kitöltött a fenti adag.

CH összegző:
Az egész adag összesen: 148,0 gramm
Mondjuk bőséges 4 adag, így egy adag: 37,0 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly