2011. október 30., vasárnap

Kakaós Piroska

Valami édes süteményt is gondoltam a vendégeknek. Nem volt sok időm, lévén tegnap osztálytalálkozni voltunk. Az alap kevert sütimet vettem elő, de kicsit színesítettem rajta. Nem lett rossz, bár sütöttem már finomabbat is.


Kakaós Piroska
Hozzávalók:
15 dkg porcukor (CH 149,9g)
3 tojás (CH 1,8g)
15 dkg tejföl (CH 5,7g)
30 dkg liszt (CH 228,9g)
fél csomag sütőpor (CH 0,0g)
1 kk kakaópor (CH 0,0g)
fél kk piros ételfesték (CH 0,0g)
A porcukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tészta 1/3-ához hozzáadjuk a kakaóport, 1/3-ához a piros ételfestéket, majd zsírozott lisztezett őzgerinc formába kanalazzuk felváltva a masszákat. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

CH összegző:
18 szelet összesen: 386,3 gramm
1 szelet: 21,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly