2011. október 23., vasárnap

Négysajtos baconos spagetti

KáeM osztálytalálkozója kapcsán jártunk Győrben tegnap, s megbeszéltük, hogy amíg a nagymama és a nagynéni dajkálnak, addig én csinálom a kaját, Sógornőm konyhájában vendégszerepelve. De kicsit félreértettük egymást, mert én csajos vacsorának gondoltam az alábbit, amikor KáeM az osztálytalálkozón fogyasztja a cigány pecsenyét, ehelyett azonban ebéd lett belőle mindannyiunknak. S nem is egyedül készítettem, hanem Sógornőm segítségével. Bevallom a saját konyhámban nagyjából 20-30 perc alatt elkészülő fogás ez a tészta, de a panelban a gázszolgáltatás inkább esetleges, mint biztos, így eltartott másfél órát is:( De addig sem éheztünk, mert Sógornőm isteni sütőtökös pitét készített.


Négysajtos baconos spagetti
50 dkg spagetti tészta (CH 350,0g)
10 dkg bacon (CH 0,0g)
10 dkg trappista sajt (CH 1,6g)
10 dkg ementáli (CH 1,5g)
10 dkg mozzarella (CH 2,2g)
2 dkg parmezán (CH 0,3g)
fehérbors, szerecsendió, só, kevés őrölt chili (CH 0,0g)
4 dl főzőtejszín (CH 12,0g)
Az bacont vékon csíkokra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A lereszelt sajtokat a fűszeres tejszínben felolvasztjuk, ha hígnak találjuk a mártást kevés keményítővel sűríthetünk rajta. Közben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és összeforgatjuk a mártással. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a bacon-t.

CH összegző:
A teljes fenti 6 adag összesen: 367,6 gramm
1 adag: 61,3 gramm

B.F. sógorom figyelmét pedig külön szeretném felhívni a kép sarkában látható zöld foltocskára, ami a mentás limonádéval teli kancsó titokzatos részlete;););)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly