2011. október 28., péntek

Kolbászos sertéskaraj

Reggel előkészítettem és késői ebéd lett belőle, mert az edzés (később írok róla részletesen) mellett nem igazán fért bele délidőben:) Jól sikerült, laktató fogás kerekedett belőle, szerintem máskor is elő fog kerülni még…bár érdekes dolog ez, mert sokszor elfelejtem, hogy miket is kéne újragyártani. Hiába no a saját blogot is újra kell időnként olvasni;)


Kolbászos sertéskaraj
Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj (45 dkg - CH 1,8g)
só, őrölt bors (CH 0,0g)
2 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
fél dl olaj (CH 0,0g)
1 fakanálnyi sertészsír (CH 0,0g)
1 kisebb fej vöröshagyma (5 dkg - CH 4,2g)
10 dkg kolbász (2 dkg csípős+ 8 dkg csemege - CH 0,3g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g) 
1 dkg liszt (CH 7,6g)
A hússzeleteket kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük és némi olajjal meglocsoljuk. Letakarva hűtőben pihentetjük kb. 3 órát. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a fakanálnyi zsíron megfonnyasztjuk. Rátesszük a hússzeleteket és mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Ezután rádobjuk a fél karikára vágott kolbászt, majd kevés vizet aláöntve letakarva puhára pároljuk a húst. Ekkor kiszedjük a szeleteket és a visszamaradt mártást a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, majd a hússzeleteket visszatéve kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

CH összegző:
Az egész adag köret nélkül: 20,3 gramm
1 szelet a mártással, köret nélkül: 3,4 gramm

1 megjegyzés:

Printfriendly