2011. október 10., hétfő

Rakott karfiol

Nem a szokásos - magyaros - verziót készítettem. KáeM alapvetően nem karfiol rajongó, de ez neki is, nekem is nagyon ízlett. Finoman fogalmazva sem fotogén étel, de nem ez az első ilyen, amit főztem:P


Rakott karfiol
Hozzávalók:
30 dkg karfiol (CH 11,7g)
20 dkg darált hús (CH 0,8g)
1 kis fej hagyma (5 dkg - CH 4,2g)
10 dkg tejszínes krémsajt (CH 7,8g)
10 dkg reszelt sajt (CH 1,6g)
2 dkg vaj (CH 0,1g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
9 dkg rizs (CH 69,3g)
szerecsendió, só, bors (CH 0,0g)
0. A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A rizst megpároljuk.
1. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, fűszerezzük és a hús fehéredéséig keverjük. Majd összeforgatjuk a karfiollal és a rizzsel.
2. A tejfölt kikeverjük a krémsajttal és a fűszerekkel. A karfiolos húst egy kikent tálba simítjuk, rákenjük a krémsajtos masszát, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

CH összegző:
4 adag összesen: 99,3 gramm
1 adag: 24,8 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly