2011. október 23., vasárnap

Őszi reggeli

Pár nappal ezelőtt mesélte KáeM, hogy országúti kerékpározós edzésük célpontja többször volt Sopron, ott is valamiféle kis bűfé, ahol 10 forintért árulták az alábbi "szendvicset":) Gyorsan be is mutatta hogyan készül, s ma reggelire egy pohár forró bodzateával nagyon jól is esett.


Erőember zsíros kenyér
Hozzávalók:
Kenyér
Sertészsír
Erős Pista (vagy más hasonló jellegű erős darált paprikakrém)
Csemege uborka
Só ízlés szerint
A kenyeret megkenjük a zsírral, majd vékonyan az paprikakrémmel, végül a szeletekre vágott csemege uborkával megkoronázzuk. Ha nem érezzük elég sósnak a paprikakrémet, akkor az uborkakarikák előtt némi sót is hintünk rá.

Bodzatea
Ez tulajdonképpen semmi extra, Naturlandos filteres bodzateából készülő tea, annyi bolondsággal, hogy nem cukorral/mézzel/édesítővel ízesítjük, hanem némi bodzaszörppel, és persze egy-két karika citrommal. Forrón és hidegen is nagyon finom.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly