2011. október 20., csütörtök

Tejfölös sertésszelet

A karaj biztos volt, mert az akadt a kezembe, de nem akartam snassz rántott húst belőle, annál is inkább, mert a héten már csirkéből előadtam Zsebibabánk egyik hisztis napján, amikor 4-re sikerült odajutnom, hogy ebédeljek valamit. Szóval karaj, s ha már csütörtök, akkor mondjuk tésztával. Nagyon jó lett, omlós hús, savanykás mártásban, nem az utolsó alkalommal került az asztalra.


Tejfölös sertésszelet
Hozzávalók:
35 dkg sertés karaj (CH 1,4g)
1 fej hagyma (5 dkg - CH 4,2g)
15 dkg tejföl (CH 5,7g)
2 dkg liszt (CH 15,3g)
1 fakanálnyi sertészsír (CH 0,0g)
só, bors, víz (CH 0,0g)
A hagymát apró kockára, a karajt ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. A hagymát a megolvasztott zsíron megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a húscsíkokat és fehéredésig pirítjuk. Ezután fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk (időnként meg kell természetesen keverni és előfordulhat, hogy a vizet is pótolni kell). A végén maradjon rajta annyi víz, hogy kb. félig ellepje, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük és összeforraljuk. Kifőtt tésztával tálaljuk.

CH összegző:
4 adag összesen köret nélkül: 26,6 gramm
1 adag köret nélkül: 6,7 gramm
Én 25 dkg tésztát főztem ki hozzá - 175 gramm összesen/ 43,8 gramm adagonként.
Így egy adag körettel: 50,5 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly