2011. október 7., péntek

A másik Boleyn lány


Régóta tervben volt, most került csak sorra. A történelmi tényeket (nem gondolom, hogy a wikipedia a történelmi hűség mintatára, de még itt találtam a legjobb összefoglaló írást) figyelembe véve nem éppen pontos a film, de ennek ellenére igazán érdekes és izgalmas. Érzésem szerint erősen túlszínezi Anna jellemét, persze lehet, hogy valójában ennyire az őrület határára került. Ha pedig Mária jelleme valóban olyan volt, mint amilyennek a filmben lefestik, akkor őt egyenesen szentté kellene avatni:P


Az előzetes (meg a képek a portról kerültek ide):
A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.


Tetszettek nagyon a jelmezek - az főleg, hogy a királyt és éppen aktuális "nőjét" mindig összeillő ruhában láthattuk. Tetszett, hogy mind a két Boleyn lány és az egy fiú életébe bepillantást engedett a film. Mondjuk ennyi, mert amúgy keveset tudunk meg a korról és a világról, a politikáról, hogy mit is váltott ki VIII. Henrik döntése, mármint hogy a pápai döntés ellenére elvált első feleségétől. Az hogy igazából melyik a másik Boleyn lány kicsit érdesek, mert logikusan Máriát gondolnánk a másiknak, a filmben mégis Annát állítják be másiknak, vagyis inkább talán mind a kettőjüket:P (Ez a kérdés egyébként nem csak bennem merült fel - A porton található kritikával nem csak ebben a kérdésben azonos a véleményünk.) 


A szereplőkön erősen érezhető, hogy Hollywoodban készült a film, hiszen mindenki a szereplők fittek, frissek és fiatalosak. Mondjuk nem voltak rosszak a választások, mindenki teljesen hiteles és hihető volt a szerepében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly