2011. október 6., csütörtök

Sajtkrémes paradicsomos tészta

Maradékok...ez volt a jelszó:) Vagyis inkább a hűtőben fellelhető ez+az felhasználása. Egy igazán finom tészta kerekedett belőle.


Sajtkrémes paradicsomos tészta
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma (5 dkg - CH 4,2g)
12 dkg csirkemell (CH 0,5g)
10 dkg tejszínes krémsajt (CH 7,8g)
2 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6g)
40 dkg hámozott paradicsom (CH 16,0g)
2 dkg vaj (CH 0,1g)
25 dkg orsó tészta (CH 166,3g)
só, bors, oregano (CH 0,0g)
olaj (CH 0,0g)
0. Ez csak nálam játszott, mert most friss paradicsomból készítettem: a paradicsomokat forró vízbe mártottam, hogy a héját könnyen le tudjam húzni.
1. A tésztát forró sós vízben megfőzzük.
2. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott csirkemellet, a paradicsomot (előzetesen villával kicsit összetörjük) és a fűszereket. 
3. Mikor már minden megpuhult, akkor hozzáadjuk a krémsajtot és kiforraljuk, végül összeforgatjuk a kifőtt, leszűrt tésztával. Végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

CH összegző:
4 bőséges adag összesen: 197,5 gramm
1 adag: 49,4 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly