2011. október 27., csütörtök

Anyát a Marsra



Gondoltam egy kis mese az aktuális sorozat nézés felfüggesztéseként jó lehet. Tényleg jó volt, őszintén bevallom a végét még meg is könnyeztem;) 


""Vidd ki a szemetet!" "Edd meg a vacsorát!" - Mi szükség is van az anyukákra? Nos, a kilenc éves Milo (Seth Green) akkor jön rá, valójában milyen nagy szüksége is van az anyukájára, amikor marslakók rabolják el a mamát, hogy ellopják az "anyaságát" a kis marslakó gyerekeknek. 
Milo számára ekkor veszi kezdetét élete legnagyobb kalandja: potyautas lesz egy űrhajón; bonyolult, többszintes bolygót kell navigálnia, és meg kell küzdenie egy egész űrlény-nemzettel és vezérükkel (Mindy Sterling). Gribble (Dan Fogler), az agyban nagy földalatti földlakó, és a lázadó marslakólány, Ki (Elizabeth Harnois) segítéségével. Milo-nak vajon sikerül megtalálnia eltűnt édesanyját?"


Igazából nem annyira tetszik, hogy a mesék is már ennyire realisztikus figurákkal készülnek, hol vannak már a szép rajzolt Disney filmek. De hamar hozzászoktam a látványhoz, utána pedig már simán ment az "elmélyülés". Meséhez képest egyébként tényleg elég komoly témát dolgoz fel, és szerintem elég jól is sikerült, nem lett sem túl ömlengős, sem túl rideg. S kivételesen tényleg mese, nincs teletömködve csak felnőttek számára érhető poénokkal, a mondanivalója is teljesen átjön, s a "csatajelenetek" is viszonylag szolidra sikerültek, vélhetően egy kisebb gyermek sem ijed meg a filmen. /Nem vicc: több kollégám is mesélte, hogy a Bolt (Volt) című meséről ki kellett menniük, mert a csemeték annyira megijedtek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly