2011. október 5., szerda

Fokhagymás csirkemell

Általánosságban is szeretjük a fokhagymát, de az őszi időszakban különösen rá szoktunk kattanni. Ennek ellenére még sosem készítettem fokhagyma mártást, de ami késik nem múlik. Most jött el a pillanat az első alakomra, de biztosan nem az utolsóra. 


Fokhagymás csirkemell
Hozzávalók: 
20 dkg csirkemell (CH 0,8g)
6 gerezd fokhagyma (1,5 dkg - CH 3,9g)
1 dkg liszt (CH 7,6g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
só, fehér bors (CH 0,0g)
némi olaj (CH 0,0g)
1. A csirkemellet medalionokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mind a két oldalát fehéredésig sütjük. Majd tányérra tesszük.
2. A visszamaradt olajon a megtisztított, összezúzott fokhagymát megfuttatjuk, rászórjuk a lisztet, fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és átforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is és visszatesszük a hússzeleteket. Összeforraljuk, végül rizzsel tálaljuk. 

CH összegző:
Az egész adag (2 főre) köret nélkül: 18,3 gramm
1 adag: 9,2 gramm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly