Olyan komoly dicshimnuszok és legendák keringenek a receptről a Facebookon, hogy kész csoda, hogy pogácsamániákus énem eddig kibírta, hogy ne próbálja ki. Na de mára vendégeket vártunk, hozzá olyanokat, ahol a hölgy maga is gasztroblogot ír, így hát villantani kellett;) Pénteken este gyúrtam be, így kicsit többet pihent a hűtőben, mint azt Gabojsza előírja, de ez nem ártott neki;)
Túrós pogácsa Gabojsza módra
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 228,9g)
25 dkg tehéntúró (CH 9,3g)
16,5 dkg olvasztott vaj (CH 0,7g)
1 tojás (CH 0,6g)
1,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
1,5 dkg só (CH 0,0g)
A kenéshez: 1 tojás felverve, 1 teáskanál tejföllel és csipet sóval kikeverve
Az alapanyagokat jól összedolgozzuk és egy éjszakára hűtőben pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük a pogikat. Fél órát pihentetjük, majd megkenjük a tejfölös tojással, megszórjuk szezámmaggal, végül arany színűre sütjük.
CH összegző:
54 db összesen: 239,5 gramm
1 db: 4,4 gramm
Szerintem a hosszas pihenés a hütőben még jobbat tett neki, a villantás pedig abszolút sikerült! Így utólag elárulom, nem volt pofám többet enni, pedig naaagyon finom volt!
VálaszTörlésKöszönjük!
Tudom, nem ide illik, de muszáj leírnom! A legmélyebb csodálatomat és hódolatomat Gergő "úr" vívta ki, innen is puszi a kis talpacskáira és nagyon várjuk, hogy újból láthassunk Titeket. :-)
@Mackómama Köszönöm szépen:) Nyugodtan ehettél volna még;)
VálaszTörlésÖrülünk, hogy itt voltatok és hát simán ideillik, hiszen Gergő is a gumimacik csapat része;)