Vendégváró süteménynek készült, mert nem ártott neki az álldogálás. Úgy készült, ahogy régen nálunk a lakodalmakban elmaradhatatlan volt. Ez konkrétan az esküvős verzió, nagynénémtől, bár akkor nem őzgerincbe tette, hanem zsírpapírral tekerte fel, vékonyabb rúdnak, hogy a szeletek éppen falatnyiak legyenek. Ha otthonra csináltuk anyuval, akkor az másként készült.
Kekszes őzgerinc
Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz (CH 183,0g)
20 dkg darabokra tördelt háztartási keksz (CH 153,4g)
1 ráma kocka (25 dkg - CH 1,0g)
2 dl víz (CH 0,0g)
25 dkg porcukor (CH 249,8g)/10 dkg fruktóz+20g vaníliás cukor (CH 99,5g+20g)
fél dl rum (lehet aroma is - CH 0,0g)
2 dkg kakaópor (CH 2,1g)
marék dió durvára aprítva (6 dkg - CH 7,0g)
25 dkg darált háztartási keksz (CH 183,0g)
20 dkg darabokra tördelt háztartási keksz (CH 153,4g)
1 ráma kocka (25 dkg - CH 1,0g)
2 dl víz (CH 0,0g)
25 dkg porcukor (CH 249,8g)/10 dkg fruktóz+20g vaníliás cukor (CH 99,5g+20g)
fél dl rum (lehet aroma is - CH 0,0g)
2 dkg kakaópor (CH 2,1g)
marék dió durvára aprítva (6 dkg - CH 7,0g)
Elkészítés: A vizet a porcukorral (fruktózzal és vaníliás cukorral), rámával, kakaóporral feltesszük melegedni, hagyjuk addig a tüzön, amíg egynemű, sima állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a kekszeket, rumot ( vagy aromát), diót. Egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába simítjuk és hűtőben hagyjuk megdermedni.
Ha normál változatban porcukorral készítjük, akkor egy adag 596,3 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg a fruktózos vaníliacukros verzióban 466 gramm. Összesen 19 ujjnyi vastag szelet lesz egy adagból, tehát 31,4 gramm vagy 24,5 gramm szénhidrátot tartalmaz egy szelet sütemény.
Ha normál változatban porcukorral készítjük, akkor egy adag 596,3 gramm szénhidrátot tartalmaz, míg a fruktózos vaníliacukros verzióban 466 gramm. Összesen 19 ujjnyi vastag szelet lesz egy adagból, tehát 31,4 gramm vagy 24,5 gramm szénhidrátot tartalmaz egy szelet sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.