2010. szeptember 17., péntek

Szabadság útjai



Míg KáeM az elromlott kocsi helyett igyekezett másikat szerezni (Köszi Balázs!!!!). Addig én otthon szépültem körömügyileg (Köszi Évi!!!), meg néztem filmet. Már nagyon régóta megvan a dvd, de valahogy mindig elmaradt a megnézés. Most is csak azért került bele a lejátszóba, mert valahol éppen méltató szavakat hallottam róla.



Előzetesen:
Frank és April mindig igyekezett elkerülni a középszerűség csapdáját. Ám a kertvárosi környezetben, ahová költöztek, lassan maguk is olyanná válnak, amitől annyira irtóznak: középszerű, unalmas középosztálybeli emberekké. April merész tervet sző, hogy kizökkentse kapcsolatukat ebből a kerékvágásból. Párizsban, az ismeretlen, ám izgalmas világvárosban akar új életet kezdeni. Ám amikor tényleg dönteni kell, Frank és April pánikba esik. Az egyik mindenáron szabadulni próbál a mostani helyzetből, a másik ugyanakkor bármilyen megalkuvásra képes.

Nem voltak igazán komoly elvárások a filmmel kapcsolatosan. Hallottam róla hideget és meleget egyaránt. De tetszett a páros a Titanicban, s tetszett ahogyan változtak fejlődtek (főleg DiCaprio), kíváncsi voltam mit is tudtak kihozni az újrapárosításból.

A film nem az az állandóan előkapjuk és nézegetjük kategória, nem vicces és nem is könnyen emészthető, ha pedig csak nagy vonalakban említjük meg a történetet, akkor elképzelhetetlen, hogy ebből (jó) filmet lehet alkotni. Ennek ellenére nagyon jó. Nagyon jól eltalálták, hogy mennyi az amit az 50es évekből érdemes megmutatni, hogy ne legyen túlzó. Jó a szereplő választás, nem csak a főszereplők (Leonardo DiCaprio és Kate Winslet is zseniális), hanem a többiek is. A film tényleg nem limonádé, mélysége és mondanivalója van, ezért hát megosztja a közönséget. Meg azért is, mert nem vidám, inkább tragikus, hétköznapi tragédiával. Van benne minden, ami általában egy pár életében: szerelem, boldog pillanatok, veszekedések, gyerekek, megcsalás, hazugság és önzőség. Kutatása annak, hogy az életnek mi is az értelme, mitől is boldog egy élet.

Összeszedve további kritikák és vélemények a filmről. Előzetes a portról, a dvd borítóért és a jelenetfotókért pedig köszönet a linkelt oldalaknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly