KáeM összeszedett valami gyomorkórságot, így ma kímélő vacsorát készítettem (főtt krumpli...azért kevés szalonnával és hagymával, hogy legyen valami komolyabb is a pocakban). Holnap ebédre viszont mindenképpen ki kellett találnom valamit, ha nem akarok éhezni a munkahelyen. Bár már van ismét menzánk, de a hétre kellemes ebédtársaságom van;) Főzelékre esett a választásom, s már régóta tervben volt a kukoricafőzelék, hát most végre el is készült. Amennyire megkóstoltam nagyon finom lett, bővebben holnap ebédre:)
Sajtos kukoricafőzelék
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek olíva olaj, 1 kis tál mirelit kukorica (kb. 15 dkg), 2ek tejföl, 2 medvesajt, só, bors, 1 kis marék zöldpetrezselyem aprítva
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk. Rádobjuk a kukoricát, hozzáadjuk a medvesajtot, fűszerezzük, kevés vizzel felöntjük és puhára főzzük. Pont annyi idő kell neki, míg a sajt kellően megolvad. Ekkor hozzáadjuk a petrezselymet és a tejfölt. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Nálam fasírt került hozzá a fagyasztóból.
Kukoricából bármit, bármennyit, bármikor!:)
VálaszTörlésNagyon nagy ötlet, finom lehet
VálaszTörlésTetszik ez a kukoricafőzelék ötlet, miért is ne! Miért csak köretnek, salátának igaz? Érdekes, hogy ebből nem terjedt el, de én ki fogom próbálni.
VálaszTörlésMekkora ötlet! :)
VálaszTörlésExpresszbe mentettem!
Köszönöm.