Elfelejtettem bogyiszlói paprikát venni a csülökhöz (anyu féle szállítmány meg még nincs kész), de emlékeztem, hogy tavaly szüretkor anyuék alkottak egy hirtelen marinált verziót. Gyorsan felhívtam és megkérdeztem hogyan készült.
Marinált paprika
Hozzávalók: paprika bogyiszlói vagy vastag héjú, víz, só, olaj, fokhagyma, ecet
A vízet ízlés szerinti mennyiségű sóval, ecettel, zúzott fokhagymával és egy löttyintésnyi olajjal felforraljuk. A paprikák magjár kiszedjük és negyedekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Minél tovább áll, annál jobban átjárja a lé íze, de hirtelenjében is finom.
Milyen szép a színe
VálaszTörlésForrón kell beletenni, vagy meg kell várni, míg kihül a páclé?
VálaszTörlésSzia! Forrón kell beletenni, de uána le kell kapcsolni a hőforrást:)
VálaszTörlés