2011. március 19., szombat

Krumplis tészta

Nagy kedvencem, mégis most készült első ízben a saját konyhámban, mert hogy KáeM nem rajongó. Neki ezúttal is paprikás krumpli készült.

Krumplis tészta - 2 személyes adag
Hozzávalók:
5 dkg hagyma (CH 4,2g)
20 dkg krumpli (CH 40g)
2 dkg sertészsír (CH 0,0g)
pirospaprika (erős is) (CH 0,0g)
1 tk csemeg Piros Arany (CH 0,0g)
1 tk csípős Piros Arany (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
8 dkg fodros nagy kocka tészta (CH 57g)
A hagymát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát az olvasztott sertészsíron megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a krumplit, a Piros Aranyakat, majd felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Közben a tésztát is puhára főzzük. Amikor a krumpli készen van, akkor burgonyatörővel áttörjük a paprikás krumplit, majd összekeverjük és összeforraljuk a tésztával. Savanyú uborkával tálaljuk. 

Két bőséges adag a fenti mennyiség 50,6 gramm szénhidráttal adagonként. Részemről nem is tudtam megenni ezt a mennyiséget ebédre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly