Várom már nagyon a napsütéses szép időt, így valami nyáridéző finomságot találtam ki vacsorának. A lecsó mindenképpen idézi a nyarat, így nem csalódtam:)
Lecsós sertés szelet (CH 34,4g)
5 dkg sertészsír (CH 0,0g)
4 szelet sovány sertés comb (35 dkg - CH 1,4 g)
2 dkg liszt (CH 15,3g)
8 dkg hagyma (CH 6,6g)
30 dkg natúr lecsó (házi - CH 9,9g)
2 tojás (CH 1,2g)
1,5 dl víz (CH 0,0g)
A hús szeleteket besózzuk, majd lisztben megforgatjuk, aztán a megolvasztott sertészsíron mindkét oldalát megsütjük. Ezután jénai tálba tesszük a szeleteket, majd ráöntjük a vizet. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a lecsót és átforgatjuk. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, majd hozzákeverjük a felvert tojást. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a hússzeleteken. Alufóliával letakarva 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd fólia nélkül még addig, amíg ízlésünknek megfelelően elsült a leve. (Én csak bent hagytam a lekapcsolt sütőben). Ezután párolt rizzsel tálaljuk.
Négy adagnak ettük, így egy adag 8,6 gramm szénhidrátot tartalmaz. Kiegészítve egy adag párolt rizzsel (1 merőkanálnyi/3 púpos evőkanálnyi) 28,9 gramm, összesen 37,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.