2011. március 22., kedd

Fokhagymás csirkemáj

Otthon gyakran volt fokhagymás zsírban sült csirkemáj a vasárnapi reggeli. Ami esetleg maradt belőle az pedig belekerült a töltelékbe. KáeM nem tudja megenni a csirkemájat, így most csak nekem és Jade cicának volt ez az ebéd. 


Fokhagymás csirkemáj
Hozzávalók:
csirkemáj
libazsír
fokhagyma
A csirkemájat alaposan megmossuk, a zsír közepes tűzön megolvasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított összezúzott fokhagymát, majd beletesszük a májakat is. Egyszer megfordítva pár perc alatt készre sütjük (mikor a villát beleszúrva már nem ereszt levet, akkor jó...legalábbis nekem, mert szeretem, ha át van sülve). Ezután zsírjában (vagy azzal lelocsolva) enyhén megsózva, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Nem mértem semmit pontosan, szóval fogalmam sincs a pontos szénhidráttartalomról, de nagyon jól esett. S tényleg igazán meglepett, hogy a sok fokhagyma ellenére, Jade is mennyire szívesen eszegette:)

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly