2011. március 20., vasárnap

Marcipános sütemény

Valamiféle kevert tésztában gondolkodtam. Felmerült bennem, hogy a várakozó marcipánt is bele kellene álmodni valahogyan a süteménybe. Így alakult ki az alábbi csoda...mert ez most tényleg az, tömény gyönyör.



Marcipános sütemény

5 dkg xilit (CH 49,9g)
2 egész tojás (CH 1,2g)
15 dkg tejfölt (CH 5,7g)
20 dkg liszt (CH 152,6g)
fél csomag sütőport (CH 0,0g)
10 dkg marcipánmassza (CH 57,4g)
A xilit-et habosra keverjük a tojások fehérjével, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját, aztán a tejfölt, a lereszelt marcipánmasszát, végül a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott lisztezett formába simítjuk. Majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nekem 35 perc alatt sült meg.
A tetejére tehetünk csokimázat is, én már így is elég szénhidrát és kalóriadúsnak éreztem. 

20 nagyon kellemes, nem túl édes szelet lett a fenti mennyiségből, így egy szelet 13,3 gramm szénhidrátot tartalmaz. Délután teához és reggeli kakaóhoz (vagy kávéhoz) is ideális. Elvetemültek és diétát nem tartók ehetik csokiöntettel, nyáron egy-egy gombóc csokifagyival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly