2011. március 25., péntek

Fokhagymás csirkemájkrém

Tulajdonképpen a maradék fokhagymás máj felhasználására is alapulhat, de természetesen készülhet önmagáért is. Az elkészítés mindenesetre nagyon hasonló a korábban leírtakhoz. Csak a vége fokozódik kissé:)


Fokhagymás csirkemájkrém
Hozzávalók:
csirkemáj
libazsír
fokhagyma
só, bors
A csirkemájat alaposan megmossuk, a zsírt (annyit, hogy kb. félig lepje el a májat) közepes tűzön megolvasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított összezúzott fokhagymát, majd beletesszük a májakat is. Egyszer megfordítva pár perc alatt készre sütjük (mikor a villát beleszúrva már nem ereszt levet, akkor jó...legalábbis nekem, mert szeretem, ha át van sülve). Ezután a késes robotgépbe tesszük a serpenyő teljes tartalmát, adunk hozzá kevés sót, kicsit több borsot, majd a technikát segítségül hívva krémesre dolgozzuk. Tálba kanalazva hűtőben tartjuk, amíg aztán friss kenyérrel, hagymával jól meg nem esszük.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly