2011. március 1., kedd

Aszalt paradicsomos kenyér

A lan partyn szendvicshez használtunk mediterrán kenyeret is. Annyira masszívan fűszereset és főleg olívabogyósat nem akartam, de valami tuningolt változtatot igen. Így került bele az aszalt paradicsom. Finom lett, bár kétségtelen, hogy behatárolja a kenyér felhasználhatóságát, mert azért nem állok neki aszalt paradicsomos kenyeret nutellával, vagy lekvárral enni:P


Aszalt paradicsomos kenyér
1 ek méz (2 dkg - CH 16,2g)
fél kocka friss élesztő (CH 0,0g)
25 dkg kenyérliszt (CH 152,6g)
10 dkg tk rozsliszt (CH 73,6g)
2 ek búzadara (4 dkg - CH 29,4g)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
3 szem aszalt paradicsom  apróra vágva (nem találtam CH értéket semerre, így eltekintettem tőle, nem olyan hatalmas mennyiség)
2,5 dl víz (CH 0,0g)
A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Ezután lisztezett felületen kisodorjuk, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk ismét megkelni. Ezután vízzel alaposan lespricceljük, 200 fokos sütőben pirulásig sütjük (bevallom elfelejtettem nézni az órát).

Frissen finom ropogós volt. Másnapra kicsit megpuhult, de még így nagyon finom volt és jól esett mindenféle sós feltéttel, vagy akár csak magára is. 22 fél tenyérnyi szelet lett ebből az adagból, így egy szelet 12,4 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly