Nem vagyunk nagy leves és azon belül krémleves rajongók, de azt talán már említettem párszor. Meg azt is, hogy ennek ellenére szombatonként igyekszem valamilyen levest főzni. KáeM régebben többször említette, hogy evett valamerre brokkoli krémlevest és tetszett neki. Én a magam részéről még sosem kóstoltam, szóval teljesen itt volt az ideje az elkészítésnek. A színe kicsit, a már nagyon várt tavaszt idézi.
Brokkoli krémleves
30 dkg brokkoli (CH 6,3g)
1 közepes burgonya (8 dkg - CH 16g)
1 közepes vöröshagyma (5 dkg - CH 4,2g)
2 gerezd fokhagyma (5g - CH 1,3g)
natúr zöldségmix, só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
1,5 dl tejszín (CH 4,7g)
A zöldségeket feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Sózzuk, natúr zöldségmixet adunk hozzá, majd addig főzzük, míg minden meg nem puhul. Ekkor botmixerrel krémesre simítjuk a tejszínnel, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és még egyszer összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.
CH összegző:
4 adag: 32,5g
1 adag: levesgyöngy nélkül 8,1g/ levesgyönggyel 21,1g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.