2011. március 18., péntek

Gardenexpo és Orchidea Show

Két kedves ismerős is volt a kiállítók között, akik kedvesen invitáltak, hogy menjünk ki. Ahol virágok vannak ott rossz helyünk nem lehet, meg hát IKEA family kártyával kedvezményes belépőt is kaptunk, hát kimentünk.

A kocsit az Aréna Plázában tettünk le, innen sétálva tettük meg az utat, mázlisták lévén megúsztuk az esőt (oda is, vissza is). A belépőjegynél sajnálattal tapasztaltuk, hogy megszűnt a bankkártyás fizetési lehetőség (még jó, hogy igyekszünk a kp használatot visszaszorítani:S). Azért szerencsére nem kellett ATM vadászatra indulni. Három féle jegyet lehetett venni alapból: csak Gardenexpo, csak Orchidea Show és kombinált mind a kettőre. Na és persze ezek különböző kedvezményes változatai. A family kártyával 1890 magyar forint volt egy felnőtt kombinált belépő. 


A jegyekkel felvértezve csattogtunk a bejárathoz. Nagyon modern beléptetés van, a jegy vonalkódjára enged át a villáskapu (meg a biztonsági őrök). Ezután jobbra és balra lehetett választani, annak fényében, hogy kinek mire szólt a jegye, mivel nekünk mindenhová, hát jobbra kezdtünk a Gardenexpon. Az ismételt belépő ellenőrzésnél rögtön kaptunk egy-egy Substral-os reklámcsomagot. Gyorsan megkerestük a Yorkergrill standot, aztán körbe is néztünk. Az volt a benyomásunk, hogy nem igazán tudták eldönteni, hogy miről is szóljon a kiállítás, mert volt itt kerttel kapcsolatos termék (fűnyírótól kezdve bútorokon át a yacuzziig mindenféle), aztán többféle virágkötészeti alkotás, lakásdekorációs termékek, mézek és öko termékek....szóval kicsit össze-vissza, kevés koncepcióval. Sok standnál azt sem sikerült eldönteni, hogy mit is szeretnének eladni.


Ezután - viszonylag gyorsan végezve - átmentünk az orchideás részre. Itt első utunk az Agyagvirág standjához és Ági mosolygós arcához vezetett. Örömmel és nagyon kedvesen fogadott. Viszont éppen sok érdeklődője volt, így körbenéztünk, hogy aztán ismét visszatérjünk beszélgetni egyet. A kiállítás csak fele részben volt kiállítás nagyobb részben inkább vásár, nagyon drága árakkal és nagyon különleges orchideákkal. Viszont nézelődési, fotózási szempontból sokkal kellemesebb volt a helyszín (bár csak a kis kompakt gépet vittük magunkkal), mint anno a Vajdahunyad vára. Itt jelentősen jobb fényviszonyok, több hely és kisebb tömeg volt, mint anno akkor ott. A nézelődés, fotózás után visszatértünk Ágihoz beszélgetni és hallgatni a sok csodálkozó kérdést, hogy a virágkölteményei valójában nem élőek....na ja magunk is így kezdtük:) (Aztán jött a menyasszonyi csokor:D) /Az alábbi képen Ági egyik alkotása látható...a fenti kollázsban lévő orchidea fotók élő virágokról készültek/


Végül mind a két ismerőstől elbúcsúzva, egy kis üveg fenyőmézet beszerezve hazaindultunk. Összességében nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. További információ a rendezvényről (holnap és holnapután is látogatható).

3 megjegyzés:

  1. Tavaly mi is voltunk, mert Gabimék kiállítottak ott, nekünk is ugyanezek voltak a benyomásaink, de az orchideák tényleg gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. @loopex Megnyugtató, akkor nem velünk van a gond. Kicsit féltem, hogy mi vagyunk kiállításfinnyásak:P

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly