2011. március 23., szerda

Rakott tészta

Úgy gondoltam, hogy ha már kedves ismerős a klímaszerelő és ha már fél napot szerelnek nálunk, megérdelemnek egy ebédet a kollégájával. Jól gondoltam, s a jelek szerint jól is esett nekik a gesztus. Állításuk szerint pedig finom volt a tészta is...nekem is tetszett.


Rakott tészta
Hozzávalók:
30 dkg darált hús (CH 1,2g)
5 dkg vöröshagyma (CH 4,2g)
1 kis üveg sűrített paradicsom (80g - CH 16g) 
25 dkg spagetti tészta (CH 175g)
20 dkg tejföl (CH 7,6g)
2 dl tej (CH 9,2g)
15 dkg reszelt mozarrella (CH 3,3g)
kevés olíva olaj (CH 0,0g)
só, bors, oregano, chili (CH 0,0g)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rá dobjuk a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, illetve kevés fizet. Összeforraljuk, végül a tejjel elkevert tejfölt is hozzákeverjük és ezzel is összefőzzük. Közben a tésztát félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a tésztát és a mártást, majd egy olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk. Tetejére szórjuk a reszelt sajtot és 200 fokon a sajt pirulásáig sütjük.

CH-összegző:
4 méretes vagy 6 kisebb adag: 216,5 gramm
1 adag: 54,1/36,1 gramm

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly